De politie kon dinsdag dankzij camerabeelden een 18-jarige Middelburger aanhouden. Hij wordt ervan verdacht maandagavond een 77-jarige plaatsgenote te hebben beroofd op de Schroebrug in Middelburg.

Het slachtoffer liep maandag rond 22.00 uur over de Schroebrug toen plotseling een jongeman haar wilde beroven. Hierbij scheurde haar kleding. Hij was tevergeefs op zoek naar geld, vermoedde de politie.

De vrouw heeft aangifte gedaan. Met behulp van een signalement probeerden agenten de man te vinden, maar dit lukte niet. Bij het verdere onderzoek raadpleegde de politie camera’s op de mogelijke route van de dader. Hierdoor kon ze de Middelburger dinsdag oppakken.

Veel ondernemers en particulieren gebruiken camera’s als beveiligingsmiddel. De politie gebruikt vaak camerabeelden om misdaden op te lossen.

Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn, maakt de politie gebruik van de databank ‘Camera in Beeld’. Hiermee kan de politie sneller zien waar zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van daders hebben. Ze roept eigenaren van camera’s op deze aan te melden voor de databank.