Festival Onderstroom opent donderdagavond op de boulevard in Vlissingen met een voorstelling van Cirque Pardi. Een overzicht van het programma.

De spectaculaire circusvoorstelling is te zien na een toespraak en de officiële opening door burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen.

Na Cirque Pardi kunnen bezoekers kijken naar Vita van Boost, een toneelstuk dat gaat over sterke Vlissingse vrouwen, en Lek van toneelgroep BOT. Muziek tijdens de premièreavond is er van Ciganos en Fuga.

Onderstroom duurt tot en met zondag. Locatie is voor het tweede jaar het terrein naast Hotel Britannia. Er zijn theatervoorstellingen, optredens, workshops en activiteiten. De meeste activiteiten vinden plaats in de open lucht, maar Lek en Schaft van Piepschuim vinden plaats in het voormalige hotel.

Straattheater

Zaterdag en zondag is het straattheaterweekend, zoals altijd met potsenmakers, acrobaten en andere artiesten. Het programma en blokkenschema is te zien op de website.

Op het festivalterrein lopen Ryanne van Dorst (bekend als Elle Bandita en van het televisieprogramma Geslacht) en Imanuelle Grives (bekend van Wie is de Mol en Alleen maar nette mensen) rond. Onder het mom van 'Zomaar gasten' interviewen zij één iemand uit het publiek.