De Nationale Politie gaat de Middelburgse politiebureaus Achter de Houttuinen, Buitenruststraat en Segeersingel vervangen door een nieuw gebouw in het Mortierengebied in Middelburg.

Dat meldt de politie maandag.

Aan het eind van het jaar wordt begonnen met het ontwerp van het bureau. De oplevering staat gepland in 2020. Het gebouw zal plaats maken voor zo'n vierhonderd medewerkers.

Het districtkantoor zal het hoofdkantoor worden van het politieteam Walcheren. Volgens teamchef Hans Leijten is het voor het team een belangrijke plek op Walcheren: "Het gebouw ligt centraal op Walcheren en onmiddellijk in de buurt van de belangrijkste verkeersaders."

Onderdelen politie

In de gemeente Veere heeft het politieteam een steunpunt in het gemeentehuis in Domburg. Dat blijft de politie behouden. In de gemeente Vlissingen komt een nevenvesting. Het betreft een bureau met een oppervlakte van 300 vierkante meter dat als opkomstlocatie is bedoeld, maar wat ook kan dienen als publieksfunctie.

Andere onderdelen van de politie zullen hun intrek nemen in het nieuwe gebouw in Middelburg. Het districtgebouw in Middelburg fungeert ook als kantoor voor medewerkers van het ditrict Zeeland, met districtleiding, arrestantenbewaking en conflictbeheersing. 

De vier kantoren in Middelburg worden vervangen omdat de huidige kantoren technisch en functioneel verouderd zijn. Een verbouwing bleek geen goed alternatief. Daarom besloot de Nationale Politie een nieuw gebouw te realiseren waarin alle genoemde politieonderdelen ondergebracht kunnen worden.