Naturistenvereniging Zeelandia heeft bij de gemeente Vlissingen een vergunning aangevraagd voor verhuizing van haar camping van de Fort de Ruijterweg (de Belt) naar het Kortenswegje (De Schoone Waardin) in Ritthem.

"De vereniging moet nog veel regelen, maar ik verwacht met deze procedure geen problemen", zegt wethouder Albert Vader van Vlissingen.

De naturistenvereniging moet door de komst van de marinierskazerne haar stek De Belt verlaten. Na zo’n anderhalf jaar zoeken vond Zeelandia een nieuwe locatie verderop langs de kust van de Westerschelde, bij De Schoone Waardin.

Voor de verhuizing heeft de vereniging nu een vergunning aangevraagd. "Er is gesproken met Defensie en inwoners over de nieuwe locatie", vertelt wethouder Vader. "De inwoners zijn overwegend begripvol." 

Drukte

Op hun verzoek is volgens Vader wel naar de verkeersdrukte gekeken. Voor een agrariër naast het beoogde perceel betekent de verhuizing dat hij niet bij elke windrichting kan sproeien, aldus Vader. "Dat levert een belemmering op voor de boer, maar daarover zijn afspraken gemaakt."

Zeelandia hoopt dat verhuizing volgend jaar een feit is. Naast het rondkrijgen van de vergunning, moet de kleine vereniging nog veel werk verzetten voordat het zover is. Er moeten bomen gekapt worden en voorzieningen, zoals stroom en riolering, aangelegd.