De leden van Bouwend Zeeland zijn positief over hun opdrachten en de omzetontwikkeling.

"De totale omzet is in 2015 en 2016 flink gestegen", laat Bouwend Zeeland donderdag weten. "Met 545 miljoen euro zit die bijna weer op het niveau van voor de crisis."

Jaarlijks houdt Bouwend Zeeland een enquête onder de aangesloten bouw- en infrabedrijven over hun verwachtingen. "De resultaten rechtvaardigen de conclusie dat de Zeeuwse bouwsector de wind in de rug houdt."

Bouwend Zeeland is onderdeel van Bouwend Nederland en vertegenwoordigt 85 lidbedrijven.

Verwachtingen

"Ruim de helft van de leden verwacht een omzetstijging in de eerste helft van dit jaar, vergeleken met 2016. Voor de tweede helft van het jaar verwacht veertig procent meer omzet. Voor 2018 verwacht bijna de helft van de leden dat de omzet verder zal stijgen ten opzichte van 2016."

Wat betreft het aantal maanden werk in de portefeuille bevindt Zeeland zich volgens Bouwend Zeeland onder het landelijk niveau. "Waar Zeeuwse aannemers 7,2 maanden werk in portefeuille hebben, ligt dit cijfer landelijk op 8,9 maanden."

Volgens metingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek daalt dit jaar de Zeeuwse bouwproductie met een procent, terwijl de totale bouwproductie in Nederland naar verwachting met 4,5 procent groeit.

Woningproductie

"In Zeeland neemt de woningproductie vergeleken met 2016 af. De utiliteitsbouw daarentegen groeit en gaat gelijk op met de landelijke trend."