Gemeenteraad onderhandelt over bebouwing Nollebos

De twee ondernemers in het Nollebos en park Westduin in Vlissingen gaan met de gemeente onderhandelen over uitbreiding van hun bedrijven. 

De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met het voorstel, waardoor de gemeente met het tweetal in onderhandeling kan gaan. Vijftien raadsleden stemden voor, tien stemden tegen.

Door een amendement van de ChristenUnie zijn de gebieden kleiner dan in het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

De Kanovijver kan zo'n duizend vierkante meter groter worden op een perceel ten zuiden en ter hoogte van het parkeerterrein aan de westkant van de oprit van de boulevard. De bebouwing op zijn huidige kavel van drieduizend vierkante meter zou hij dan moeten saneren en vervolgens terug moeten geven aan het Nollebos.

Grasveld

Sauna Swaenenburgh heeft momenteel ongeveer 3.600 vierkante meter en kan doorgroeien naar maximaal 11.600 vierkante meter op het grasveld dat grenst aan de huidige kavel.

De ChristenUnie wil dat er voor elke gekapte boom twee terug worden geplaatst. Over de hoeveelheid en soort bebouwing in de zoekgebieden moet nog worden onderhandeld.

Aparte zaal

Bij de gemeenteraadsvergadering waren donderdag ruim honderd mensen aanwezig. Er was een aparte zaal ingericht waar bezoekers de vergadering op een scherm konden volgen.

Over het voorstel is in Vlissingen veel commotie ontstaan. Het oorspronkelijke plan van beide ondernemers om 240 vakantiehuisjes en een hotel in het natuurgebied te bouwen is mede daardoor in de prullenbak verdwenen.

Belofte

De ondernemers kunnen nu nog steeds uitbreiden, maar veel minder grootschalig. Veel tegenstanders vinden echter dat er helemaal niet moet worden gebouwd in het natuurgebied.

Er ligt echter ook een raadsbesluit uit 2006 waarin wordt beloofd dat de ondernemers hun activiteiten mogen uitbreiden.

Lees meer over:
Tip de redactie