SGP vraagt waarom cruisereizigers niet naar Vlissingen komen

De SGP in de gemeenteraad van Vlissingen is ontstemd over een mogelijk besluit van het college van burgemeester en wethouders om de bijdrage aan het busvervoer voor passagiers van cruiseschepen te schrappen. 

Vorige week meerden twee cruiseschepen aan in de Bijleveldhaven: de Nautica en de Prinsendam.

Alle reizigers die aan wal gingen, zijn naar Middelburg vervoerd. "Wij hebben via het VVV-kantoor in Domburg vernomen dat Vlissingen niet meer meebetaalt aan het groepsvervoer. De gemeente Middelburg doet dat wel", schrijft Lilian Janse van de SGP in haar vragen aan het college.

Het gemeenteraadslid wil weten welk collegebesluit aan het schrappen ten grondslag ligt en of dat met de raad, de stichting Cruise Toerisme Zeeland, instanties zoals het Muzeeum en de winkeliers in de Vlissingse binnenstad is gedeeld. "Beseft het college dat toeristisch en ondernemend Vlissingen hierdoor een grote groep bezoekers aan zijn neus voorbij ziet gaan?"

Janse noemt het een slechte bezuiniging. Ze wil weten of deze maatregel staat in de nota over het toerismebeleid, waarvan het gemeentebestuur heeft gezegd dat deze voor de zomer zou verschijnen.

Lees meer over:
Tip de redactie