College Vlissingen biedt excuses aan voor fout in voorstel Nollebos

Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Vlissingen heeft excuses gemaakt aan de gemeenteraad, omdat ze voor de vergadering van donderdagavond verkeerde bijlagen heeft toegevoegd aan het voorstel over het Nollebos. 

Het gaat onder meer om de bijlagen met de zogenaamde zoekgebieden voor de Kanovijver en de sauna, de plekken waar de ondernemers van het college eventueel hun activiteiten mogen uitbreiden.

De originele voorstellen uit maart van dit jaar hadden bij het voorstel moeten zitten, maar dat zaten ze tot woensdagavond niet. Die fout is inmiddels hersteld. Gemeenteraadslid Pim Kraan van de POV heeft echter laten weten het 'niet aanvaardbaar' te vinden.

Hij vindt dat er donderdagavond geen besluit kan worden genomen, omdat de raadsleden 'zich steeds met de verkeerde bijlagen hebben bezig gehouden'. 

Verzwijgen

Het moet volgens Kraan opnieuw eerst door een adviesraad. "Dit college laat geen methode ongemoeid om deze raad op het verkeerde been te zetten, onduidelijkheid te creëren en een mistgordijn op te trekken of domweg zaken te verzwijgen", luidt zijn harde kritiek.

Over het voorstel voor het Nollebos is veel ophef in Vlissingen. Veel bewoners, die zich onder meer hebben verenigd in twee actiegroepen, willen helemaal geen (extra) bebouwing in het Nollebos.

Belofte

Naar aanleiding van alle protesten is een eerder voorstel om vele tientallen vakantiehuisjes en een hotel te bouwen in de prullenbak verdwenen.

In het nieuwe voorstel, dat in maart voor het eerst is gepresenteerd, wil het college rekening houden met de kritiek van de inwoners, maar ook met de jaren geleden uitgesproken belofte aan de ondernemers van de Kanovijver en sauna dat zij mogen uitbreiden.

Lees meer over:
Tip de redactie