Stichting Zeeuwse Publieke Belangen opgericht

De Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij (PZEM) en Stedin Groep hebben de stichting Zeeuwse Publieke Belangen opgericht. 

De stichting waarborgt de afspraken tussen beide partijen bij de verkoop van Delta Netwerk Groep (DNWG). Deze afspraken gaan onder andere over het ondersteunen van de afspraken in het Zeeuwse Energieakkoord.

In het convenant staat ook dat er zonder goedkeuring van de stichting geen vaste arbeidsplaatsen bij DNWG vervallen door de overname. De plaats waar de werknemers van DNWG hun werkzaamheden uitvoeren mag niet op onredelijke gronden worden gewijzigd.

Het convenant is woensdag ondertekend in Middelburg. Gedeputeerde Carla Schönknecht en wethouder Ad Schenk van de gemeente Borsele ondertekenden het convenant als bestuurslid van de stichting. Namens Stedin Groep ondertekenden Marc van der Linden en Judith Koole het convenant.

Energietransitie

"Met de oprichting van de stichting en het convenant ontstaat een voor Nederland uniek overlegplatform tussen overheden en een netwerkbedrijf om in samenspraak de lokale publieke belangen te borgen", laat de provincie Zeeland weten.

In het convenant staan ook afspraken rondom de energietransitie. "Stedin stelt vijf jaar een investeringsbudget voor de stichting beschikbaar. Dit budget is vooral bedoeld voor innovaties op het gebied van energietransitie."

Stedin Groep informeert de stichting regelmatig over de energievoorziening en strategische plannen van Stedin Groep en DNWG over de energievoorziening in Zeeland.

Lees meer over:
Tip de redactie