The Juke Joints is één van de bands die dit jaar op Jazz by the Sea staat. 

De Zeeuwse bluesband speelt zaterdag 16 september een akoestische set op het hoofdpodium in Domburg.

Onlangs heeft de band van drummer en zanger Peter Kempe, gitarist Michel Staat, Sonny Boy van de Broek (mondharmonica) en bassist Derk Korpershoek een akoestische cd uitgebracht: 'un&plugged'.

Er komen dit jaar meer grote namen naar het meerdaagse festival in de gemeente Veere. Zo staat banjovirtuoos Sean Moyses ook op de planken in Domburg. De Engelsman sluit op zondag 17 september met saxofonist en klarinettist Pete Allen en een Nederlandse band het programma af.

Orkesten

Uit Stockholm komt de band Ladies got the Blues. De zeven vrouwen geven voor het eerst een show in Nederland en zijn net als Moyses op zondag te zien.

De organisatie is ook blij met The Preservation Hall Jazzband, een internationaal gezelschap dat onder leiding staat van saxofonist Jean Pierre Alessie. De band betreedt op vrijdag 15 september het podium in de badplaats.

Naast de acts op het hoofdpodium spelen er tijdens Jazz by the Sea tientallen acts in cafés en restaurants in de gemeente Veere. Ook trekken er jazzorkesten door de straten en zijn er tal van andere activiteiten.