Gemeente organiseert inloop voor Souburgers over schoolplannen

De gemeente Vlissingen houdt op maandag 19 juni twee inloopbijeenkomsten over de nieuwbouwplannen voor de basisscholen in Souburg-Zuid. 

Belangstellenden kunnen tussen 16.00 en 17.30 uur en 18.30 en 20.00 uur binnen lopen in wijkgebouw de Kwikstraat in Oost-Souburg.

Ze kunnen zich laten informeren over het proces voor de nieuwbouw voor de basisscholen De Tweemaster/Kameleon en De Burcht-Rietheim en de gymzaal aan de tussengelegen Braamstraat.

Hoe de nieuwbouw eruit gaat zien, is nog niet bekend. "Daarover kunnen omwonenden later meedenken", vertelt wethouder Josephine Elliott. "We zoeken ook mensen die zich willen aanmelden voor de klankbordgroep voor de inrichting van de openbare ruimte."

Planning

Als alles volgens schema verloopt, verzamelt de gemeente Vlissingen na de zomer de wensen voor de nieuwbouw van de toekomstige gebruikers. Dat zijn de scholen, maar ook welzijnsorganisaties. "Ook inventariseren we de verkeersknelpunten."

In het vierde kwartaal van dit jaar koppelt de gemeente deze gegevens terug naar de toekomstige gebruikers van de nieuwe voorzieningen en de omwonenden. "Daarna wordt het ontwerp voor de nieuwbouw gemaakt. Dat duurt zo’n negen maanden."

De gemeente hoopt dat de bouw eind volgend jaar kan beginnen en de nieuwbouw eind 2019 klaar is.

Lees meer over:
Tip de redactie