Beachgames voor vierde keer in Middelburg

Voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn er deze zomer Beachgames op de Markt in Middelburg. Van 16 tot en met 20 juni heeft de binnenstad van Middelburg een strand met allerlei activiteiten.

Op vrijdag 16 juni openen om 18.00 uur de voetbaldames van Zeelandia-Middelburg de beachgames, gevolgd door handbalvereniging EMM/Olympus. Zij houden vanaf 20.00 uur clinics en wedstrijden beachhandbal.

De zaterdag is gereserveerd voor beachsoccer. Verschillende jeugd- en seniorenteams spelen een onderling toernooi in verschillende leeftijdsklassen. Naast deze voetbalwedstrijden kan er onderling gespeeld worden in de pannakooi en is er een competitie met de speedmeter.

De zondag is traditioneel gereserveerd voor het Horeca Beachvolleybaltoernooi. Ruim 40 teams van Middelburgse barmannen en -vrouwen strijden om de felbegeerde Horecabeachvolleybalbokaal.

Tjoekbal

Op maandag 19 juni volgen leerlingen van Leeuwenburch en Acaciahof een clinic beachrugby van rugbyclub Oemoemenoe. Ook spelen zij bouncerball en tjoekbal spelen. Op de maandagmiddag- en avond is het strand voor iedereen toegankelijk voor bumpervoetbal en andere funsporten.

Dinsdagochtend 20 juni spelen kinderen van OPDC Griffioen, Asteria College en het Bolwerk beachsoccer op de Markt. De middag is gereserveerd voor de leerlingen van de ABS. Hierop volgen clinics en wedstrijden voor de Middelburgse korfbaljeugd.

De beachgames in Middelburg worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Middelburg, provincie Zeeland en Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM).

Lees meer over:
Tip de redactie