Bibliotheek Vlissingen met helft personeel verder in bioscoop

ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland exploiteert vanaf 1 juli de bibliotheek in Vlissingen. De bieb in Vlissingen verhuist naar bioscoop Cine City. Oost-Souburg krijgt een uiteenpunt. De ZB neemt de helft van het personeel over.

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders heeft besloten de ZB de bibliotheekvoorziening te laten exploiteren, maakt de gemeente vrijdag bekend.

Er wordt een dienstverleningsovereenkomst afgesloten met de ZB waarin uitgangspunten zijn geformuleerd, zoals over het personeel, de huisvesting, educatie op scholen en de collectie van de bieb.

"Ongeveer de helft van de medewerkers van Bibliotheek Vlissingen treedt in dienst bij de ZB", aldus de gemeente. "Voor de anderen wordt binnen of buiten de gemeente een andere functie gezocht."

De nieuwe locatie van de bibliotheek wordt CineCity. De ZB gaat een samenwerking aan met de bioscoop. Hierdoor kunnen ruimere openingstijden worden gehanteerd, aldus de gemeente. Oost-Souburg krijgt een uitleenpunt van de bibliotheek.

Verhuizing

De ZB blijft op scholen in Vlissingen zorgdragen voor een actuele boekencollectie. De educatieve dienstverlening wordt samen met de scholen en kinderopvangorganisaties vormgegeven.

Het Taalhuis behoudt een plek in de nieuwe vestiging en de ZB blijft de activiteiten op het gebied van onderwijsachterstandenbeleid en mediawijsheid faciliteren.

Tijdens de verhuizing, vanaf maandag 17 juli tot de opening in CineCity begin september, zijn zowel de
bibliotheek aan de Spuistraat als de Kanaalstraat gesloten.

Lees meer over:
Tip de redactie