In Dok41 in Vlissingen vinden zaterdag (10 juni) de audities plaats voor de drie producties van de filmcompetitie FilmstarZ 2017.

De regisseurs die dit jaar zijn overgebleven in de filmwedstrijd van stichting Cavak zijn Joran van Heest, Reno Maenhout en het duo Jens Ingelse en Gijs Suy.

Zij houden zaterdag in de loods van Dok41 aan de Voltaweg van 10.00 uur tot 17.00 uur de audities voor hun korte films. Die gaan in november feestelijk in première.

Films

De korte arthouse-film van Suy en Ingelse heet Een dag aan het strand en gaat over een van de buitenwereld afgesloten jongeman, die zich vasthoudt aan zijn jeugd en wordt geconfronteerd met een mysterieuze liefde.

De thriller van Van Heest heeft de titel Rood fluweel en heeft een performance artist in de hoofdrol die een lijk speelt als promotiestunt voor een hippe pop-up store. Twee medewerksters beginnen te vermoeden dat ze daadwerkelijk dood is.

De actiethriller De ontvoering van regisseur Maenhout gaat over een club waar drie zakenmannen met hun vrouwen een deal vieren. Als de mannen later ontwaken in een onheilspellende mysterieus huisje, wordt hun morele kracht zwaar op de proef gesteld. Wie zit hier achter en wie kunnen ze nog vertrouwen?

Casting

De drie regisseurs zoeken nog acteurs en crewleden voor hun korte films. Op de website is op de castingpagina te zien welke rollen er te vergeven zijn. Belangstellenden hoeven niet per se ervaring te hebben in de filmwereld.

Deze zomer worden de opnamen gemaakt, september en oktober zijn de montagemaanden.