De Stadsfeesten Middelburg zijn donderdag van start gegaan. 

Vier dagen lang is er muziek, dans, theater, film en literatuur op diverse locaties in het centrum.

Ter ere van Middelburg 800 en het 5-jarig jubileum van de stadsfeesten is er vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur een concert op een binnenvaartschip in het Prins Hendrikdok.

De stadsfeesten worden georganiseerd door stichting Bella Festa.

Concert

Vrijdagavond is in het Prins Hendrikdok een concert met Middelburgse ensembles, strijkorkest TY, het Middelburgs Kamerkoor, de slagwerkgroep van Cora Dellebeke en het trombonekwartet onder leiding van Jurgen van Oosterbrugge.

"Dat wordt zeker bijzonder", zegt Huibert-Jan Vader van de Stichting Bella Festa. "Dan ligt, uitgelicht met honderden vuurpotjes, een historische platbodem in het dok als podium voor een licht klassiek concert."

Op het Abdijplein is er zaterdag een familieworkshop 'dierkens' maken, geïnspireerd op de Middelburgse insectenliefhebber, fijnschilder en tekenaar Johannes Goedaert (1617-1668). Bioloog en schrijver Midas Dekkers houdt daar een openluchtlezing in de geest van Goedaert over het plezier van goed kijken. Aansluitend is er een Johannes Goedaert stadswandeling.

Pokoe

Om 14.00 uur vertrekt het defilé van Zeeuwse veteranen met oude legervoertuigen vanaf het Abdijplein, via de Lange Delft naar de Markt.

Op het Seisbolwerk is zaterdag een Pokoe Festival, een kleinschalig muziek-cult feest waar jonge kunstenaars, fotografen en filmmakers met ‘roots’ in Middelburg een podium krijgen om hun creaties te delen. Hoofdact is Kraak en Smaak.

Kinderen

Zondag zijn er op het Abdijplein kinderactiviteiten, zoals waterraketschieten. En in het Middelburgs Theater aan de Verwerijstraat is er een open dag in het kader van het 40-jarig bestaan met de voorstelling Theater door de jaren heen, schminken en rondleidingen.

Klik hier voor het complete programma.