De gemeente Vlissingen heeft de lasloods uit 1956 in de Vlissingse binnenhaven verkocht aan een projectontwikkelaar. Die maakt het vervallen pand, met behoud van het industriële karakter, klaar voor bedrijfsunits. 

Mogelijk komt er ook horeca in de loods, vertelt wethouder John de Jonge woensdag.

De wethouder is blij met de verkoop aan De Poort, een lokale ontwikkelaar, waar eerdere onderhandelingen met een andere partij spaak liepen. "De loods is nu echt verkocht", aldus De Jonge. "En aan een koper die bereid en in staat is de historische lasloods in oude luister te herstellen. Daar zijn we heel blij mee."

De ontwikkelaar is al begonnen met de renovatie. De wethouder hoopt dat deze verkoop de verdere ontwikkeling van de Yacht Valley in de binnenhaven een impuls geeft. Eerder streek ook Bankert Boating al neer in de binnenhaven, naast de lasloods.

Prijs

Vlissingen heeft de ongeveer 1.600 vierkante meter grote lasloods voor een 'markconforme prijs voor een oud gebouw' van de hand gedaan, aldus de wethouder. In totaal gaat het om een perceel van 2800 vierkante meter.

"De koper neemt ook werkzaamheden over die wij eerst moesten uitvoeren, zoals asbestsanering en onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven in de grond. En er is ook verontreiniging in de loods zelf aanwezig, waarvoor de nieuwe eigenaar nu verantwoordelijk is."