Veere controleert op naleving hondenbelasting

De gemeente Veere controleert in juni of haar inwoners die honden bezitten belasting betalen voor hun viervoeters.

Een woordvoerder van de gemeente Veere laat weten dat voor zover bekend alle hondenbezitters hondenbelasting betalen. "Toch blijft een regelmatige controle nodig."

Medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf Legitiem voeren in juni steekproefsgewijs huis-aan-huis controles uit. "Zij dragen kleding met het bedrijfslogo en kunnen bewoners een legitimatiebewijs tonen." 

De controleurs stellen enkele vragen over het wel of niet houden van één of meer honden.

Boete

Is een hond nog niet in het gemeentelijke hondenbelastingbestand opgenomen, dan krijgt de eigenaar alsnog de gelegenheid aangifte te doen. Gebeurt dat niet, dan kan de gemeente een boete opleggen. "Maar de controleur vraagt nooit om geld. Er vindt dus geen betaling aan de controleur plaats."

Is er tijdens de controle niemand thuis, maar vermoedt de controleur wel dat er honden op het adres aanwezig zijn, dan laat de controleur een aangiftebiljet achter.

Wie een hond heeft, is verplicht dat te melden. Het formulier om aangifte te doen is verkrijgbaar in het gemeentehuis in Domburg of te downloaden van de website van de gemeente Middelburg, waarmee Veere samenwerkt.

Lees meer over:
Tip de redactie