Speelhof Hoogerzael in Middelburg viert het voorjaar

Het zesde Lentefeest van Speelhof Hoogerzael in Middelburg staat zaterdag in het teken van Middelburg 800.

Kinderen kunnen abseilen, broodjes bakken en workshops doen. Ook wil de organisatie met zoveel mogelijk mensen het lied ‘Mijn Roos Middelburg’ ten gehore brengen. Het lentefeest is van 10.00 uur tot 16.30 uur.

“Het Lentefeest moet weer een gezellig event worden voor jong en oud”, zegt Els van de Kerkhof van Speelhof Hoogerzael. “Er zijn spannende kinderactiviteiten, zoals stokbroodjes bakken op een kampvuur en abseilen vanuit de grote boom op het veld.” Dat laatste gebeurt onder begeleiding en met een helm op.

Kinderen kunnen worden geschminkt, fietsen op een duofiets en meedoen aan een spel van Scouting Lutem. “We verkopen planten en jam van onze dertig soorten fruitbomen. Ook zijn er workshops, zoals waterdiertjes zoeken, een bijenhotel maken en wildplukhapjes zoeken.”

Jeugdkorps Johan Friso treedt om 10.30 uur op en daarna mogen kinderen die dat leuk vinden oefenen op de instrumenten. Studenten van University College Roosevelt houden presentaties over duurzaamheid. Ook is er een kleedjesmarkt voor kinderen van 10.00 tot 12.00 uur.

Oase

De organisatie van het Lentefeest werkt dit jaar samen met Middelburg Rozenstad in het kader van Middelburg 800. Rozenmeisje Anniek de Bakker is aanwezig en kinderen kunnen zelf rozen maken van papier en servetjes.

“We willen met zoveel mogelijk mensen, liefst achthonderd, het speciaal voor Middelburg 800 gecomponeerde lied ‘Mijn Roos Middelburg’ ten gehore brengen”, legt Van de Kerkhof uit. “Dat lied slaat ook op de oase en ontmoetingsplek die de speelhof is.”

Vanaf 15.00 uur oefenen groepjes het lied en vanaf 15.30 uur brengt East of the Sun het nummer ten gehore, met rapper Jasper van den Bovenkamp. “Om 16.00 uur zingen we met zoveel mogelijk mensen, getooid met een papieren roos, het lied als eerbetoon aan onze mooie, groene en fijne stad.”

Klik hier voor meer informatie.

Tip de redactie