Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg hangt maandag om 17.00 uur de achthonderdste foto op om de foto-expositie Middelburg in beeld compleet te maken. Dit gebeurt in het gebouw van het ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

Dit jaar heeft Middelburg achthonderd jaar stadsrechten en dat wordt gevierd, onder meer met de expositie van fotograaf Marian van der Weide.

Al langer zet Van der Weide moois uit de zee van geprinte historische en anderszins fotogenieke stadsbeelden van Middelburg, haar stad, op haar Instagram-account. Ze kreeg het idee Middelburg te feliciteren met acht eeuwen stadsrechten door toe te werken naar achthonderd foto's.

"Het levert een prachtige inkijk in de schoonheid die Middelburg te bieden heeft aan details, gebouwen en mensen", aldus een woordvoerder van de bibliotheek. "Soms ontroerend, dan weer met een grappige invalshoek."

Toegankelijk

De tentoonstelling in de foyer van de bibliotheek is voor het publiek toegankelijk tot en met zaterdag (13 mei). Daarna zijn de foto’s te bekijken via Van der Weides Instagram-account.