Organisator de Cultuurwerf verwacht dertigduizend bezoekers bij het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen. 

Het festival wordt om 13.00 uur officieel geopend en duurt tot 24.00 uur.

Er zijn zeven podia in de binnenstad, die activiteiten voor jong en oud bieden. Gers Pardoel, bekend van de hit Ik neem je mee, sluit vrijdag op het hoofdpodium het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen af. 

Het Bevrijdingsfestival vindt voor de 27e keer plaats. Het biedt traditiegetrouw veel muziek, maar er is ook randprogrammering. 

Lezingen

Zo worden er lezingen georganiseerd, kunnen bezoekers genieten van kunst en cultuur, speeddaten met veteranen en in een 'mensenzoo' hun vooroordelen ontdekken door in gesprek te gaan met een homoseksueel, vluchteling, transgender en andere stereotypen.

Op het Plein van de Vrijheid informeert en inspireert World’s Best News mensen met verhalen over de vooruitgang. Dat gebeurt met video’s, een mobiele vooruitgangsquiz en gesprekken met bezoekers. Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten tijdens het bevrijdingsfestival.

Hoofdpodium

Op het hoofdpodium staan vrijdag 5 mei onder meer Sabrina Starke, De Staat, TenTemPiés en Gers Pardoel. Zijn optreden begint om 23.00 uur. De Staat komt naar Vlissingen als Ambassadeur van de Vrijheid. Zij bezoeken die dag ook de bevrijdingsfestivals van Limburg, Noord-Brabant en Den Haag met een speciale muzikale boodschap.

De rockband laat weten vrijheid niet als vanzelfsprekend te zien. Gitarist Vedran Mirčetić moest zelf door oorlog zijn thuisland Kroatië ontvluchten en kwam op zijn twaalfde met zijn familie in Nederland terecht.

Zeeuws

Zeeuwse muziek is er vanaf 17.30 uur op het Zeeland Podium met de Zeeuwse Belofte. De winnaar van de Zeeuwse Belofte gaat door naar de landelijke finale, de Sena POPnl Awards in Amsterdam.

De deelnemers zijn Charades, Letters from Nina en The Brightt. De prijsuitreiking is van 19.45 tot 20.00 uur.