Een 39-jarige man uit Vlissingen is dinsdag op de Oostsouburgseweg in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij zich bij een controle niet wilde identificeren en een agent een kopstoot gaf.

Tijdens een verkeerscontrole werd de man gevraagd zijn rijbewijs te tonen. Hij weigerde en liep weg van de agenten. Herhaaldelijke verzoeken om zich te legitimeren maken de Vlissinger steeds kwader.

Door zijn recalcitrante gedrag sloegen de agenten de man in de boeien. Toen een van de agenten achterin de auto naast de verdachte ging zitten, gaf de man hem ineens een kopstoot.

Uit onderzoek bleek dat de Vlissinger voorwaardelijk vrij is. Hij wordt woensdag voorgeleid. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Financieel

De straf bij geweld tegen politiemensen wordt altijd verhoogd. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade.

Het Openbaar Ministerie (OM) brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het OM snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.