Stichting Schuldhulpmaatje Middelburg gaat donderdag 11 mei officieel van start als afdeling van de landelijke Vereniging Schuldhulpmaatje. 

Schuldhulpmaatjes helpen mensen die geldproblemen hebben.

De Vereniging Schuldhulpmaatje is enkele jaren geleden ontstaan vanuit de christelijke kerken. In Middelburg zijn hierbij de Rooms Katholieke kerk, Christelijk Gereformeerde Kerk (Gasthuiskerk), Koorkerk, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (Kruiskerk) en Centrale Diaconie van de Protestantse Gemeente Middelburg betrokken.

Op donderdag 11 mei vindt in Middelburg de officiële start plaats van Stichting Schuldhulp Middelburg (SHM), de eerste Zeeuwse afdeling van de landelijke vereniging, die al in meer dan negentig gemeenten in Nederland opereert.

De Middelburgse wethouder Chris Simons, die het armoedebeleid in zijn takenportefeuille heeft, reikt die dag aan de eerste elf maatjes van SHM de certificaten uit.

Schuldenvrij

Een schuldhulpmaatje neemt alle tijd om een hulpvrager met raad en daad bij te staan. Preventie speelt een grote rol, maar ook de nazorg bij iemand die net een traject in de schuldsanering heeft doorlopen, is van belang.

Schuldhulpmaatjes hebben een training gevolgd en kijken bij de begeleiding van cliënten ook hoe iemand schuldenvrij kan blijven. De gemeente Middelburg en het Oranje Fonds ondersteunen de stichting financieel.