Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere heeft woensdagmorgen in drie etappes elf koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan zijn inwoners. 

Hij begon in het stadhuis van Veere waarna een ceremonie volgde in het Polderhuismuseum in Westkapelle om af te sluiten in Landgoed Overduin in Oostkapelle.

In Veere werden de heren Euser, Den Hollander en De Ridder onderscheiden voor hun werkzaamheden voor de KNRM in Veere. Daarnaast ontving Huub Willems een lintje voor zijn vrijwillige inzet voor verschillende organisaties, waaronder de dorpsraad in Aagtekerke.

Vuurtorens

Jan van Beekhuizen kreeg ook een onderscheiding, onder meer voor zijn inzet voor Museum het Polderhuis, het project ‘Herbestemming vuurtorens Westkapelle’ en de Oranjevereniging Westkapelle. In het museum waren er bovendien lintjes voor mevrouw J.J. Kusse-Van de Vreugde uit Zoutelande en de heer A. Theune uit Westkapelle.

Lid

Hans Burgs uit Oostkapelle, mevrouw S. Dekker-Janse uit Aagtekerke, de heer C. Riemens uit Grijpskerke en de heer A.J. Rotte uit Oostkapelle werden in Overduin in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de maatschappij.

Alle elf inwoners van de gemeente Veere zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.