De man van het echtpaar dat donderdag levenloos werd gevonden bij het Zeeuwse dorp Koudekerke schoot eerst zijn vrouw dood en pleegde daarna zelfmoord.

Dat hebben politie en justitie vastgesteld. Het onderzoek is daarmee afgerond, meldt de politie dinsdag.

De slachtoffers zijn een 43-jarige man en zijn 39-jarige vrouw uit Middelburg. Op de plek waar de twee zijn gevonden was een pistool aangetroffen. Na secties op de lichamen en het verhoren van getuigen is vast komen te staan dat het delict zich heeft afgespeeld in de relationele sfeer.

Het afgelopen jaar deed de vrouw meerdere meldingen van huiselijk geweld en mishandeling door haar man. Vorig jaar liep de situatie tussen de twee zo hoog op dat de man twee keer een straatverbod kreeg opgelegd. Het eerste straatverbod werd echter al snel opgeheven omdat het paar besloot samen verder te gaan.

Veroordeling

Na het tweede straatverbod werd de man veroordeeld voor mishandeling. Hij kreeg daarbij opnieuw een locatieverbod opgelegd en werd onder toezicht van de reclassering gesteld.

De politie vermoedt dat het stel woensdag toch had afgesproken elkaar te ontmoeten. Ze zouden samen naar de Verlengde Dishoekseweg zijn gegaan.