Het echtpaar uit Middelburg van wie de lichamen donderdag werden gevonden bij het Zeeuwse dorp Dishoek bij Koudekerke, is doodgeschoten. 

Dat heeft politieonderzoek uitgewezen. De slachtoffers zijn een 43-jarige man en zijn 39-jarige vrouw. De politie vermoedde hun identiteit al maar die is nu definitief vastgesteld, zo is maandag gemeld.

Op de plek waar de twee zijn gevonden, is ook een pistool aangetroffen. Het is nog steeds niet helder wat er precies is gebeurd. Wel is duidelijk dat de vrouw het afgelopen jaar meerdere meldingen heeft gedaan van huiselijk geweld en mishandeling door haar man.

Vorig jaar liep de situatie tussen de twee zo hoog op dat de man twee keer een straatverbod kreeg opgelegd. Het eerste straatverbod werd echter al snel opgeheven omdat het paar besloot samen verder te gaan.

Veroordeling

Na het tweede straatverbod werd de man veroordeeld voor mishandeling. Hij kreeg daarbij opnieuw een locatieverbod opgelegd en werd onder toezicht van de reclassering gesteld.

De politie vermoedt dat het stel woensdag toch had afgesproken elkaar te ontmoeten. Ze zouden samen naar de Verlengde Dishoekseweg zijn gegaan. Wat er daarna is gebeurd moet onderzoek uitwijzen.

Politie onderzoekt vondst twee doden in Koudekerke
Politie onderzoekt vondst twee doden in Koudekerke