De oorzaak van het geweldsincident waarbij een echtpaar uit Koudekerke om het leven is gekomen ligt mogelijk in de relationele sfeer. Dat melden het Openbaar Ministerie en de politie vrijdagavond.

Het echtpaar blijkt al langere periode in beeld te zijn bij diverse instanties vanwege herhaaldelijke meldingen door de vrouw over huiselijk geweld. “Lastig hierbij was dat uiteindelijk door het echtpaar voor de aangeboden hulp andere keuzes werden gemaakt en dat het echtpaar steeds besloot samen verder te gaan”, verklaart de politie.

Straatverbod

Vorig jaar liep de situatie tussen de man en vrouw zo hoog op dat burgemeester Harald Bergmann van Middelburg twee keer tussenbeide moest komen met een straatverbod voor de man. Het eerste verbod werd na tien dagen opgeheven toen het stel besloot samen verder te gaan.

Eind 2016 kreeg de man opnieuw een straatverbod na een zware mishandeling. De man verbleef daarvoor tot februari in hechtenis. De zaak diende begin april, waarbij de rechter de man veroordeelde voor de mishandeling. Daarbij kreeg hij opnieuw een locatieverbod opgelegd en werd hij onder toezicht van de reclassering gesteld.

Ontmoeting

De politie vermoedt dat de man en vrouw woensdag toch afspraken voor een ontmoeting, waarna zij samen naar de Verlengde Dishoekseweg zijn gegaan. Onderzoek moet nog uitwijzen wat er daarna is gebeurd.