De dode man en vrouw die donderdag bij Koudekerke zijn gevonden, komen vermoedelijk uit Middelburg en hebben vijf kinderen. 

Dat laat de politie vrijdag weten. 

"De onderzoeksresultaten laten zien dat het vermoedelijk gaat om een 43-jarige man en 39-jarige vrouw uit Middelburg", aldus de politie. Ze laat ook weten dat het paar vijf kinderen nalaat en in de Tamariskenlaan, in de wijk Griffioen, woonde.

Voor de kinderen is opvang geregeld. "Agenten zijn donderdagmorgen, onmiddellijk na de vondst van de slachtoffers, naar het vermoedelijke adres van de minderjarige kinderen gegaan", aldus de politie. "Hier troffen ze drie meerderjarige kinderen en twee minderjarige kinderen, van dertien en bijna drie jaar, aan."

Onmin

De man en de vrouw leefden al lange tijd met elkaar in onmin. Het afgelopen jaar heeft de vrouw meerdere meldingen gedaan van huiselijk geweld en mishandeling door haar man, meldt de politie.

"Op het adres was gedurende een langere periode sprake van overlast", aldus de politie vrijdag. De man kreeg ook tot twee keer toe korte tijd een huisverbod opgelegd. "Diverse hulpverleningsinstanties waren bij het gezin betrokken om hulp te bieden. Het echtpaar besloot steeds toch samen verder te gaan."

Vorig jaar liep de situatie tussen de man en vrouw zo hoog op dat burgemeester Harald Bergmann van Middelburg twee keer tussenbeide moest komen met een straatverbod voor de man. Het eerste verbod werd na tien dagen opgeheven toen het stel besloot samen verder te gaan.

Toezicht

Eind 2016 kreeg de man opnieuw een straatverbod na een zware mishandeling. De man verbleef daarvoor tot februari in hechtenis. De zaak diende begin april, waarbij de rechter de man veroordeelde voor de mishandeling. Daarbij kreeg hij opnieuw een locatieverbod opgelegd en werd hij onder toezicht van de reclassering gesteld.

De politie vermoedt dat de man en vrouw woensdag toch afspraken voor een ontmoeting, waarna zij samen naar de Verlengde Dishoekseweg zijn gegaan. Wat er toen is gebeurd, moet onderzoek nog uitwijzen. 

De omgeving van de woning van het gezin aan de Tamariskenlaan werd donderdag afgezet voor het politieonderzoek. Agenten ontdekten in het huis een nepwapen, bijna niet van echt te onderscheiden.

Voogdij

De kinderen zijn opgevangen. De kinderrechter heeft de voorlopige voogdij voor de minderjarige kinderen geregeld. Familierechercheurs en zorgmedewerkers ondersteunen de kinderen.

Donderdag vond er ook politieonderzoek plaats in de woning van de slachtoffers aan de Tamariskenlaan. Naast het definitief vaststellen van de identiteit van de slachtoffers, onderzoekt de politie de toedracht van het incident.

Sectie

De lichamen van de man en vrouw zijn donderdag rond 9.30 uur door een voorbijganger gevonden in een bossage aan de Verlengde Dishoekseweg bij Koudekerke. Forensisch medewerkers van de politie hebben tot vrijdag 2.30 uur sporenonderzoek uitgevoerd. Donderdagavond zijn de lichamen naar een mortuarium gebracht.

Zaterdag wordt sectie verricht op de lichamen en vindt de verdere identificatie plaats. Vermoedelijk kunnen daarna de definitieve identiteiten van de slachtoffers worden vastgesteld.