Meer dan vijftig Zeeuwse scholen doen op dinsdag 11 april mee aan Nationale Buitenlesdag. Het is de tweede keer dat Jantje Beton en IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) deze dag organiseren.

Volgens de organisatie hebben leerkrachten van meer dan 1.500 scholen in het hele land zich aangemeld voor de Buitelesdag en ze is blij met dit aantal. De kinderen van deze scholen krijgen dinsdag buiten les.

Onderwijs in de buitenlucht is volgens de organisatie goed voor de ontwikkeling van kinderen. "Door buitenlessen bewegen ze meer en worden ze blootgesteld aan natuurlijk daglicht", aldus de organisatie. 

"Buitenlessen hebben als doel om leren te bevorderen, beweging en samenwerken te stimuleren en de motivatie en het welzijn van kinderen te vergroten."

Vitamine D

Volgens IVN en Jantje Beton willen leerkrachten graag meer naar buiten met de kinderen. Door blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam vitamine D en serotonine aan.

"Ook kan daglicht helpen bij de cognitieve processen die kinderen helpen bij het leren. Buitenlessen kunnen dus bijdragen aan minder vermoeidheid, een betere stemming en meer leervermogen."