De eigenaresse van een hond, die maandagmiddag 27 maart op het strandje bij Ritthem vocht met een andere viervoeter, heeft zich woensdag gemeld bij de politie.

‘De Vlissingse kwam naar het politiebureau en vertelde geschrokken te zijn van het verhaal in de media’, laat de politie donderdag weten.

De politie bracht eerder deze week een bericht naar buiten over het voorval op het strandje om de betrokken eigenaresse op te roepen zich te melden. In het bericht stond dat de vrouw over de dijk die grenst aan het strandje liep toen haar Pitbull-achtige hond ineens naar het strand rende en de Border Collie van een man uit Middelburg in het oor beet.

‘De terriër probeerde de Border Collie onder water te trekken, maar dat konden de man en vrouw voorkomen’, aldus de politie. ‘De bazin van de Pitbull-achtige hond ging het water in en haalde de honden uit elkaar.’

Volgens de vrouw is het voorval op het strandje anders gelopen, laat de politie donderdag weten. ‘Zij wil contact met de andere hondenbezitter om onderling de schade te regelen. Hun contactgegevens zijn uitgewisseld.’