Acht Zeeuwse kinderen en drie pabo-studenten strijden zaterdag in Middelburg om de titel Zeeuws voorleeskampioen. De twee winnaars vertegenwoordigen Zeeland in hun categorie tijdens de landelijke finale van de voorleeswedstrijd.

Vorig jaar werd Lisan Theune (foto) uit Westkapelle Zeeuws Voorleeskampioen.

De acht kinderen die zaterdag in de Zeeuwse finale staan zijn Vera Stroo van de Theo Thijssenschool in Vlissingen, Roos Korf van De Wingerd in Goes, Jada-Fé Roth van de Europaschool in Zuidzande, Valery Louwerse van De Goede Polder in Vrouwenpolder, David Tierie van De Kring in Goes, Elise Verburg van de Don Boscoschool in ’s-Heerenhoek, Arne Versprille van ’t Vogelnest in Hengstdijk en Pien Vermont van de Sint Willibrordusschool in Hulst.

Zij zitten allemaal in groep zeven of acht. De Zeeuwse pabostudenten in de finale zijn Jim van Broekhoven, Bonita de Jager en Michelle van Geelen.

Finale

De Zeeuwse Bibliotheken doen mee aan twee landelijke voorleeswedstrijden. De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen uit groep zeven en acht, en de Pabo Voorleeswedstrijd voor pabo-leerlingen. De provinciale finale begint zaterdag om 13.30 uur in de bibliotheek in Middelburg.

De kampioen uit groep 7/8 strijdt op 17 mei in Amstelveen om de landelijke eer. De pabo-voorleeskampioen van Zeeland staat op 1 juni in Amsterdam in de landelijke finale.