Op de plaats waar ooit een kasteel met klaverveld te vinden was, ontwikkelt de gemeente Vlissingen de komende jaren een nieuwe wijk: Claverveld. Tussen West-Souburg en Vrijburg is er ruimte voor 150 tot 175 woningen in het middeldure tot dure segment. 

Woensdag (5 april) is er vanaf 16.00 uur een bijeenkomst in het stadhuis in Vlissingen voor omwonenden van het plangebied om zich te laten informeren over de nieuwbouwplannen.

Deze tweede fase van de wijk Tuindorp ontwikkelt de gemeente Vlissingen samen met marktpartijen. De gemeente wil met potentiële huizenkopers in gesprek over hun wensen voor het nieuwbouwproject, om zo te bepalen hoe de huizen eruit moeten zien.

Het gaat voornamelijk om vrijstaande huizen en twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels. Om de behoeften van belangstellende huizenkopers in kaart te brengen houdt de gemeente vrijdag (7 april) van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in het stadhuis over de nieuwbouwplannen.

Concepten 

Concepten zoals Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zijn ook mogelijk. Hierbij zijn toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject. Ze nemen bijvoorbeeld samen een architect in de arm.

"Wat wij bieden is een tussenvorm, voor mensen die geen keuzestress willen", lichtte wethouder Sem Stroosnijder eerder al toe.

Kasteel

De gemeente verwacht dat de eerste kavels en woningen in de tweede helft van dit jaar te koop worden aangeboden. "Het is voor het eerst in lange tijd dat we een grote ontwikkeling als deze hebben", stelde Stroosnijder vorige week. "Het laatste vergelijkbare project was de nieuwbouw van Lammerenburg." 

De wethouder vertelde dat de nieuwe wijk haar naam te danken heeft aan het kasteel met klaverveld dat vroeger in het plangebied gesitueerd was.Voor de verkeersontsluiting is al rekening gehouden met een uitbreiding van West-Souburg.

Hiervoor wordt de Weyevlietweg de hoofdontsluitingsweg. Op de kruising van de Weijevlietweg met de Jacoba van Beierenweg hebben de wethouders John de Jonge en Sem Stroosnijder vorige week het bouwbord onthuld. "We nemen tien jaar de tijd voor de realisatie", vertelde De Jonge eerder al, "maar misschien gaat het sneller."