De politie vraagt de bazin van een bruine Pitbull-achtige hond met een witte kop, die vorige week maandag op het strandje bij Ritthem vocht met een andere hond, zich te melden.

De vrouw, met blond haar en een gezet postuur, was maandag tussen 13.00 en 14.00 uur met twee honden, de Pitbull-achtige en een zwart-witte Border Collie, op het strandje.

De vrouw liep over de dijk die grenst aan het strandje toen de Pitbull-achtige hond ineens naar het strand kwam gerend en de Border Collie van een man uit Middelburg in het oor beet, aldus de politie.

"De terriër probeerde de Border Collie onder water te trekken, maar dat konden de man en vrouw voorkomen. De bazin van de Pitbull-achtige hond ging het water in en haalde de honden uit elkaar."

Bijtwond

De Middelburger is toen vertrokken met zijn hond. "Hij zag nog dat de terriër de vrouw in haar hand beet en dat de vrouw haar hond ongeveer in de houdgreep moest leggen om hem aangelijnd te krijgen."

Thuis ontdekte de man dat zijn hond toch een bijtwond had opgelopen. Hij meldde het voorval bij de politie in de hoop dat de vrouw zich meldt. Een verder signalement van de vrouw is niet bekend.