Jutters ontdoen Walcherse stranden van troep

Op zaterdag 1 april begint de derde Expeditie Juttersgeluk. De hele maand maken mensen voor wie een reguliere baan nog niet zo gewoon is, de Noordzeestranden van Sluis tot en met Delfzijl schoon. Zaterdag komen zij onder meer in actie op het strand in Vlissingen en maandag langs de kust bij Zoutelande.

Tijdens Expeditie Juttersgeluk zoeken mensen met een beperking mooie en minder mooie dingen op het strand.

"Door het strand schoon te maken, brengen we het probleem van de plastic soep onder de aandacht bij alle groepen in onze samenleving", aldus Suzanne Klaassen van Juttersgeluk.

"Strandjutten is een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. Het strand plasticvrij maken is een zinvolle dagbesteding die mensen zelfvertrouwen en meer eigenwaarde geeft. Meedoen is belangrijk, juist voor mensen die moeite hebben om mee te komen in de maatschappij."

Evenement

Expeditie Juttersgeluk is in drie jaar tijd een jaarlijks terugkerend evenement geworden. In 2015 startte Juttersgeluk met zes gemeenten, in 2016 deden al zeventien gemeenten mee. In 2017 doen 27 van de totaal 32 kustgemeenten mee en er helpen meer dan zevenhonderd deelnemers uit het hele kustgebied mee om het strand afvalvrij te maken.

Tip de redactie