De inschrijving voor de Kustloop in Vrouwenpolder opent zaterdag 1 april om middernacht. 

Er is plaats voor 1500 deelnemers.

Het is de 11e editie van de halve marathon voor hardlopers en wandelaars. De jubileumaflevering van vorig jaar werd bij de mannen gewonnen door Erwin Harmes uit Middelburg. Het was zijn derde zege op rij in de Kustloop. Hij bleef Huub van Noorden uit ‘s-Heer Abtskerke en Vlissinger Tim Pleijte voor.

Bij de vrouwen ging de Middelburgse Anjolie Engels-Wisse met de zege aan de haal. Als zij dit jaar hun titel willen verdedigen, moeten ze er zaterdag op tijd bij zijn.

Zoals altijd begint en eindigt de Kustloop op de Dorpsdijk in Vrouwenpolder. Tussendoor komen de hardlopers en wandelaars onder meer over de Veerse Dam, doorkruisen ze natuurgebieden en lopen ze zo’n negen kilometer over het Noordzeestrand.

Voorbereiding

Aan de wedstrijd, die te boek staat als een goede voorbereiding op de Kustmarathon Zeeland, doen elk jaar tussen de 1200 en 1500 deelnemers mee.

"We laten de wandelaars dit jaar voor het eerst na de hardlopers starten, omdat ze elkaar op het strand nogal eens in de weg zaten. Daar willen we vanaf zijn", zegt Alex Maas, voorzitter van het organisatiecomité. Er zijn ook wedstrijden voor kinderen, van 400 en van 800 meter. Inschrijven daarvoor kan ook via de website.