In Middelburg is een wandelroute geopend die leidt door de wijken ’t Zand en de Stromenwijk.  Dit cultuurhistorische wandelommetje heeft de naam 'Water en Land ’t Zand- Stromenwijk' gekregen en is tot stand gekomen met behulp van burgers.

Bewoners van het wijkteam stapten met hun idee voor een ommetje naar Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ), die de groep met advies en praktische ondersteuning verder hielp.

Het ommetje voert door beide wijken. Het is een leuke wandeling die iedereen kan volgen dankzij de duidelijke bewegwijzering. Die bestaat uit groene bordjes met een rode pijl en een witte walvis als logo, ontleend aan het beeldmerk op het gemaal Boreel, waarlangs de wandeling voert.

De route loopt langs water en door groene delen van de wijken en geeft goed zicht op de verschillende interessante oude bouwstijlen en cultuurhistorische objecten die de twee wijken rijk zijn. Een speciale waterpomp van 'Join the pipe' is aangelegd bij de route zodat dorstige wandelaars vers water kunnen tappen.