Stichting Vesting Vlissingen, het Muzeeum en de gemeente Vlissingen organiseren zaterdag 15 april samen activiteiten. De Oostbeer en Kazematten worden geopend en het Vlissings verzet van 1572 wordt gevierd. 

Door de crowdfundingsactie voor de Oostbeer, het vestingswerk aan de Commandoweg in Vlissingen, is er genoeg geld opgehaald om de letters van de naam te plaatsen op de buitenmuur en de omgeving verder aan te kleden.

Zaterdag 15 april is de officiële opening om 12.00 uur met burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen en gedeputeerde Ben de Reu van de provincie Zeeland. Daarna kan de Oostbeer bezichtigd worden.

Rondeel

De werkgroep Viering Vlissings Verzet, de herdenking van het Vlissings verzet tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spaanse overheersing, organiseert dit jaar weer een programma op het Rondeel.

Om 13.00 uur is er een optocht via de Groene Boulevard naar het Rondeel. Om 13.30 uur vindt het spel van de Spaanse zwemmer Jan van Cuyk, Spaanse kwartiermeester en Willem van Oranje plaats.

Stichting de Fles schiet de kanonnen af, waarbij de burgemeester het eerste schot mag vuren.

Kazematten

Het Zeeuws maritiem Muzeeum viert de start van het toeristenseizoen met de opening van De Kazematten. Van 11.00 tot 17.00 uur is er een speurtocht en zijn er andere activiteiten. 

Alle activiteiten worden muzikaal omlijst door Koninklijke Harmonie Ons Genoegen.

De organisatie ziet bezoekers graag verkleed komen in gepaste, historische kleding zodat zij kunnen meewandelen met de optocht vanaf de Oostbeer naar De Kazematten.