De politie heeft woensdagmiddag in een bedrijfspand aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg een hennepkwekerij gevonden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips. De plantage bestond uit drie kweekruimten. Ongeveer vierhonderd hennepplanten bleken zojuist geknipt. Er werd ruim twintig kilo aan hennepplanten aangetroffen. Er is niemand gearresteerd.

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de henneptoppen in beslag genomen. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Het elektriciteitsbedrijf doet aangifte van de diefstal van de stroom.

Risico op brand

Omwonenden van het pand liepen door de hennepkwekerij het risico op brand door kortsluiting en lekkage. Ook daarom roept de politie burgers op vermoedens van hennepteelt te melden.

Een henneplucht, constant zoemend of ronkend geluid en beslagen of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan zijn aanwijzingen voor de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij.

Geweld

"Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld", aldus de politie. "De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie."