De Stichting Horeca Evenementencommissie Vlissingen (SHEC) mag een stadstheatertour organiseren op het Bellamypark in Vlissingen, in het weekeinde van zaterdag 8 en zondag 9 juli. 

Datzelfde weekeinde vindt ook Festival Onderstroom plaats. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen.

De gemeente wil wel dat de SHEC en Cultuurwerf, organisator van Onderstroom, hun programma’s op elkaar afstemmen. Alleen dan krijgen de evenementen een vergunning.

Daarnaast mag de SHEC tien promomarkten op het Bellamypark organiseren. Ze had een vergunning voor veertien markten aangevraagd. Twee van deze markten zouden echter samenvallen met de kermis, als het Bellamypark al vol staat met attracties, en op twee van de aangevraagde data is er al een markt op de boulevard gepland. "In het kader van het toezicht, openbare orde en veiligheid is dit niet uitvoerbaar", zegt de gemeente.

Bruisend

Fractievoorzitter Mark Weug van de Lokale Partij Vlissingen (LPV) stelde vorige week vragen over de aanvragen van de SHEC.

Hij zei niet blij te zijn dat de vergunning voor een groot aantal evenementen op het Bellamypark was afgewezen. "Initiatieven van ondernemers om er een bruisend evenementenplein van te maken worden daarmee de kop ingedrukt."

Versterkend

Weug vond dat het college de activiteiten niet als 'concurrerend' moet zien, maar als 'versterkend, aanvullend en attractief'. De SHEC wil ook een muziekfestival organiseren op Koningsdag. Daarvoor moet ze nog een nieuwe aanvraag indienen.