Historicus Willem van den Broeke zet met hulp van zijn collega-stadsgids Ineke van de Put momenteel de wandelroute 'Meesters van Middelburg' in elkaar. 

Tijdens de route door de binnenstad zien mensen hoe kunstenaars Middelburg door de jaren heen in beeld hebben gebracht. In onder meer het Zeeuws Archief en Zeeuws Museum, in galeries, in etalages van winkels en in woningen van Middelburgers moeten 'kunstwerken' komen te hangen.

"In Gent had je ooit je het evenement Chambre d'Amis van Jan Hoet, waar je schilderijen van bekende kunstenaars bij de mensen thuis kon zien", zegt Van den Broeke. "Dat idee heb ik voor Middelburg. Kunstwerken over de stad op bijzondere locaties en bij gewone mensen langs de route in binnenstad."

De deelnemers krijgen niet alleen kunst met de grote K te zien. "Als er kinderen zijn die een mooie tekening hebben gemaakt, dan kunnen ze die voor hun raam hangen als ze langs de route wonen. Ook werk van volwassenen is welkom."

Najaar

Van den Broeke en Van de Put hopen dat 'Meesters van Middelburg' in het najaar kan plaatsvinden. Dan verschijnt ook het boek over de 800-jarige geschiedenis van de Zeeuwse hoofdstad waarvoor Van den Broeke ook een hoofdstuk heeft geschreven.

Geld om het te organiseren hebben ze nog niet. Na een misverstand kregen ze geen bijdrage uit het potje voor de viering van Middelburg 800.

Mensen die een mooi schilderij of tekening hebben en mee willen werken of de organisatie financieel willen ondersteunen kunnen contact opnemen met Wandel Mee 800.