De ruimten in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen, die na de verbouwing leegstaan, worden gebruikt voor het huisvesten van studenten. Ook komen er patiënten van Buurtzorgpension en cliënten van Stichting Arduin in het ziekenhuis.

Wethouder John de Jonge van de gemeente Vlissingen, architect Ben Westenburger van Rothuizen Architecten en initiatiefnemer Henk van Koeveringe hebben dat maandag bekend gemaakt tijdens een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners.

De studenten komen in het voormalige beddenhuis. Het is bedoeld voor buitenlandse studenten van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. "Het gebouw is al volledig ingedeeld in kamers met voorzieningen", zei Westenburger. "We hoeven het alleen maar op te knappen."

Buurtzorgpension en Arduin komen in Vleugel Oost, boven het ziekenhuis. De tweede en derde verdieping worden een woonlocatie van Arduin. Er is plaats voor ongeveer twintig cliënten met een licht verstandelijke beperking. Het Buurtzorgpension komt op de vierde etage.

Ingang

Het zorghotel richt zich op mensen die uit het ziekenhuis zijn ontslagen, maar nog zorg nodig hebben en niet thuis kunnen wonen. Zowel voor de studentenkamers als voor de twee organisaties wordt een eigen ingang gemaakt.

De verbouwing van de ruimten begint in maart, als het ADRZ is verhuisd naar de verbouwde delen van het gebouw. De verbouwing zou over twee maanden moeten beginnen en in september zijn afgerond.