In de Dortsmansstraat in de binnenstad van Vlissingen heeft de politie maandagochtend een hennepkwekerij ontruimd. De bewoner van het pand is aangehouden.

Op basis van anonieme meldingen kwam de politie op het spoor van de kwekerij.

Bij het betreden van het pand troffen de agenten een wirwar van elektriciteitssnoeren aan. Daarom wachtten ze de komst van medewerkers van netwerkbedrijf Enduris af voordat ze de kwekerij ontmantelden. "Het risico op elektrocutie, door de loshangende elektriciteitssnoeren en aanwezigheid van water, was niet het enige aanwezige gevaar", aldus de politie.

"Omdat het zo’n oud pand is, is bijna alles binnen van hout, dus er was ook sprake van brandgevaar", aldus een woordvoerder. Omdat het om een tussenwoning gaat, was het risico op een brand die naar andere panden zou kunnen overslaan groot.

Kweekruimte

In de woning vonden de agenten een kweekruimte met 323 hennepplanten. Deze zijn allemaal geruimd en worden, samen met alle toebehoren om de kwekerij in stand te houden, vernietigd.

Op dit moment zit de bewoner nog vast en wordt gehoord. De man wordt ook verdacht van de diefstal van stroom. Het elektriciteitsbedrijf heeft aangifte gedaan.