De politie heeft dinsdag en donderdag drie meisjes van 15 en 16 jaar uit Goes, Middelburg en Hulst aangehouden voor het verspreiden van beledigende foto’s en filmpjes. Ze worden verdacht van het beheren van het Instagram-account waarover de laatste weken veel onrust ontstond op middelbare scholen.

De politie heeft zes aangiftes binnen van jongeren tussen de vijftien en achttien jaar uit verschillende woonplaatsen in Zeeland. De Middelburgse en Goese tiener zijn dinsdag thuis aangehouden. Hun telefoons en laptops zijn in beslag genomen voor onderzoek. Hieruit bleek dat een meisje uit Hulst ook bij de zaak betrokken is. Zij is donderdag opgepakt.

De drie zitten nog steeds vast. Het politieonderzoek richt zich op zes aangiftes die aan de zaak te linken zijn. Er zijn meer aangiftes gedaan, maar er is nog niet genoeg bewijs om alle zaken te linken. De politie is nog niet klaar met het onderzoek in de telefoons en laptops. De officier van justitie bepaalt of de verdachten hun apparatuur terugkrijgen.

Van een van de slachtoffers die aangifte heeft gedaan werd een filmpje op het Instagram-account gepost waarvan zij dacht dat het van internet verdwenen was. Dat dit filmpje nu weer opdook bewijst dat een bericht nooit helemaal verdwijnt, aldus de politie. Zij benadrukt dat jongeren zich dit goed moeten realiseren. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De drie meisjes moeten voor de rechter verschijnen als het onderzoek is afgerond.