De Lokale Partij Vlissingen (LPV) is niet blij dat de vergunning voor een groot aantal evenementen op het Bellamypark is afgewezen. 

Fractievoorzitter Mark Weug zegt dat in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Hij vindt het jammer dat initiatieven van ondernemers om er een bruisend evenementenplein van te maken de kop worden ingedrukt.

Het gaat Weug om een aantal aanvragen van de Stichting Horeca Evenementencommissie Vlissingen (SHEC). Van de aangevraagde vergunningen voor veertien promo-markten, een Stads Theater Tour (STT) en een muziekfestival op Koningsdag is het merendeel afgewezen.

Nieuwe aanvraag

Er is volgens het college deze zomer plaats voor zes promo-markten. De STT, die vorig jaar werd georganiseerd als reactie op het besluit van Festival Onderstroom om geen activiteiten op het Bellamypark te laten plaatsvinden, kan niet doorgaan en de organisatie van het festival op Koningsdag moet een nieuwe aanvraag indienen.

Daarvoor moet ze wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen, zegt Weug.

Concurrerend

Hij vindt het jammer dat veel evenementen van de SHEC als 'concurrerend' worden gezien met andere activiteiten in de stad. "Zie ze als versterkend, aanvullend en attractief", is het advies van Weug.

Het raadslid wil verder dat het college de Cultuurwerf overhaalt om het hart van Festival Onderstroom terug te brengen naar het Bellamypark en dat ze nog eens naar de afgewezen aanvragen kijkt, zeker als Onderstroom niet terugkeert naar het evenementenplein.