De HZ University of Applied Sciences in Vlissingen heeft omwonenden een plan voor een nieuwe zeevaartschool op de Boulevard Bankert gepresenteerd. De HZ wil de oude werkplaats van de zeevaartschool, naast het rijksmonument met het torentje, slopen voor nieuwbouw van vijf lagen, vertelt de Vlissingse wethouder John de Jonge.

"De werkplaats heeft sentimentele waarde, maar de HZ wil er iets nóg mooiers voor terugbouwen", stelt de wethouder.

De HZ werkt aan het voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw en verwacht hierover in april meer naar buiten te kunnen brengen. Er volgen meer bijeenkomsten over de nieuwbouwplannen.

Het project moet volgens wethouder De Jonge in 2019 klaar zijn. Het is de bedoeling dat de zeevaartschoolstudenten vanaf het schooljaar 2019/2020 weer terug zijn op de boulevard.

Sentimentele waarde

De voormalige werkplaats is al vele jaren een karakteristiek element van het aangezicht van de boulevard. "Maar er komt echt iets moois voor terug”, stelt de wethouder, die ook bij de presentie voor de omwonenden aanwezig was. "De HZ gaat voor een spraakmakend architectonisch ontwerp."

Zo krijgt de nieuwbouw volgens de wethouder twee voorgevels, net als de pas geopende nieuwbouw van Maritiem en Logistiek College De Ruyter op de boulevard. Daarmee is er ook veel aandacht voor de uitstraling van het pand aan de kant van de Kenau Hasselaarstraat.