Amerikaans duo Gorilla's in Cinema Middelburg

Mr. Rudolpho’s Jubilee van het Amerikaanse duo Bright Blue Gorillas is woensdag in Cinema Middelburg te bekijken. Voor de film geven zij vanaf 20.00 uur een concert in de cinema.

De avond is een extraatje na het StuKaFest van dinsdag, een festival met optredens in Middelburgse studentenkamers.

Het StuKaFest wordt in vijftien studentensteden gehouden. In Middelburg staat de vierde editie voor de deur. Er zijn cabaretiers, literaire voordrachten, poëzie, dans en andere activiteiten te zien en beluisteren, ook voor niet-studenten.

Tobias Begeer uit Gouda en Geert Buis uit Oud-Beijerland zijn studenten aan het University College Roosevelt in Middelburg, waar circa twintig studentboards (groepen) sociale activiteiten houden. Die vallen onder de studentenvereniging de Roosevelt’s All Student Association (RASA).

Lenzen

Tobias en Geert hebben samen met drie anderen de filmboard Lense. "Daarin komt alles met lenzen aan bod en dus ook het filmen. De samenwerking met Cinema Middelburg is geweldig. In onze board hebben we wel een scherm, maar dat is veel kleiner", vertelt Tobias.

Het eerste project van Lense en de cinema is een filmavond met de Bright Blue Gorillas. "Heel bekend zijn ze niet, maar het is erg leuk, omdat ze ook films maken net als wij."

Humor

Bright Blue Gorillas is een duo uit Los Angeles bestaande uit Robyn Rosenkrantz en Michael Glover. Ze zijn getrouwd, filmmakers en reizen over de hele wereld. Na zes films, meerdere cd’s en zesentwintig jaar ervaring on the road, hebben ze veel verhalen en liedjes te delen. Hun optredens zijn vrolijk en humoristisch. Ze spelen op akoestische gitaren en gekke instrumenten.

Hun hilarische film Mr. Rudolpho’s Jubilee gaat over een beroemde, depressieve Italiaanse modeontwerper. Rudolpho besluit zelfmoord te plegen tijdens de Berlin Fashion Week, maar dingen gaan niet altijd zoals gepland.

Engels

Hij komt terecht bij The Boheems, een groep artiesten die geen idee heeft wie hij is. Terwijl de hele wereld naar hem zoekt, heeft Rudolpho het naar zijn zin in het huis van The Boheems.

De film is in het Engels, Duits en Italiaans uitgebracht en gemaakt door driehonderd kunstenaars uit zesendertig verschillende landen.

Campusbubbel

"Robyn en Michael zorgen voor het vertonen van hun film dat de stemming er al goed in zit, want ze treden op in de cinema voordat de film wordt vertoond", legt directeur Simon Blaas van Cinema Middelburg uit.

Ook hij is enthousiast over de samenwerking. "Ik vind het leuk om de studenten de ruimte te geven en ze lekker hun gang te laten gaan. Ze zijn serieus met het filmen bezig en het is een toevoeging aan onze programmering."

Reeks

De filmavond woensdag is het eerste project in een reeks van drie. "Lense houdt in april een studentenfestival en in mei een filmkeuze van Lense", legt Tobias uit. Geert vertelt dat de UCR-studenten vaak in hun eigen campusbubbel zitten. "Door deze projecten zijn we meer betrokken bij Middelburg."

Lense wil eens per maand iets doen met korte films. "Het filmfestival houden we nu voor de zevende keer en dat was de laatste jaren een groot succes." Studenten, maar ook anderen kunnen hun eigen films en documentaires vertonen. "Ik heb een film gemaakt over Middelburg met straten en de kinderboerderij", zegt Geert.

Tip de redactie