Burgemeester bezoekt Vlissingse kerken

Burgemeester Bas van den Tillaar heeft al veel Vlissingse mensen en plaatsen bezocht en vrijdag staat een kerkentocht op het programma. 

Op initiatief van de gemeenteraadsleden Lilian Janse en Coen van Dalen bezoekt Van den Tillaar – in april een jaar burgemeester van Vlissingen – vijf kerken in zijn gemeente. 

De burgemeester neemt een kijkje bij de Onze Lieve Vrouwekerk Heilige Mariaparochie, Advent Kerk Zeeland, Zuidpoort Christen Gemeente, Jacobskerk van de PKN en Marnixkerk van de Gereformeerde Gemeente.

Bij de verschillende gemeenten krijgt de burgemeester te horen hoe ze zijn ontstaan en op welke manier ze betrokken zijn bij de samenleving.

Bezoeken

Bij zijn aanstelling zei Van den Tillaar zich niet alleen in zakelijke kringen te willen begeven, maar ook zichtbaar te willen zijn onder de Vlissingse bevolking door veel gelegenheden te bezoeken.

"Een dag alleen in het gemeentehuis is geen goede dag, al komt het wel eens voor", zei hij destijds. "Ik hoop een open en benaderbare burgemeester te zijn."

De Limburger woont sinds afgelopen zomer met zijn vrouw en zoon in Vlissingen. Van den Tillaar heeft Zeeuwse roots – zijn moeder komt uit Rilland – maar Vlissingen kende hij bij zijn aantreden alleen als toerist.

Tip de redactie