Lilian Janse van de SGP in Vlissingen maakt zich zorgen over de veiligheid in de havens van Vlissingen-Oost. 

Redenen zijn de vondst van een enorme hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs bij Rilland, de vermoorde man in het Schelde-Rijnkanaal en andere aan drugs gerelateerde criminaliteit.

Janse denkt dat "de misdaad de uitwijk neemt naar Zeeland voor het produceren van synthetische drugs". Ze is bang dat de Zeeuwse havens, net als die in Moerdijk en Antwerpen, ideale uitvalsbases zijn voor criminelen, omdat België een exportgebied schijnt te zijn voor synthetische drugs.

Capaciteit

Janse wil weten of de politie in Zeeland en West-Brabant voldoende capaciteit heeft om de drugscriminaliteit te bestrijden.

Burgemeester Jaap Gelok van de gemeente Borsele heeft onlangs gevraagd om extra mensen voor toezicht op de havens en camerabewaking en deze ook gekregen. Janse wil weten of Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen dat ook heeft gedaan.

Bestrijden

Ze wil bovendien actie van Van den Tillaar en zijn collega-burgemeesters in Zeeland om het probleem te bestrijden.

"Wat kan, wil en gaat het college ondernemen om ervoor te zorgen dat de politie in Zeeland voldoende capaciteit krijgt om alle politietaken te kunnen blijven uitvoeren?" is haar laatste vraag aan het college van burgemeester en wethouders.