Taalhuis Walcheren komt met taalcafés

Taalhuis Walcheren houdt taalcafés in Middelburg en Vlissingen. Hier kunnen mensen oefenen met de Nederlandse taal en nieuwe mensen leren kennen.

Bij het taalcafé doen de bezoekers taalspelletjes en praten over actuele onderwerpen en het dagelijks leven. Zo zijn de deelnemers met de Nederlandse taal bezig. Daarnaast kunnen ze ook in contact komen met anderen die beter Nederlands willen leren spreken. De inloop is gratis en aanmelden is niet nodig.

In Middelburg is het taalcafé vrijdag 17 februari van 10.15 tot 11.30 uur voor het eerst open in de foyer van de bibliotheek aan de Kousteensedijk in Middelburg. Daarna is het taalcafé iedere derde vrijdag van de maand te bezoeken.

In Vlissingen opent het taalcafé op maandag 20 februari van 13.15 tot 14.30 uur haar deuren bij Dunya aan de Bloemenlaan in Vlissingen. Daarna wordt het iedere derde maandag van de maand georganiseerd. Op donderdag 9 maart van 14.00 tot 15.30 uur is het taalcafé bij De Herberg aan het Bellamypark in Vlissingen. Hier vindt het daarna iedere tweede donderdag van de maand plaats.

Taalhuis Walcheren is een samenwerkingsverband van de gemeenten op Walcheren, Bibliotheek Vlissingen, ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Scalda. Het taalhuis wordt ondersteund door Stichting Lezen & Schrijven.

Tip de redactie