De SP heeft vragen gesteld over het werk van de stichting ROAT in de Bloemenbuurt in Vlissingen. 

De partij doet dat naar aanleiding van een bijeenkomst met bewoners, die ze onlangs heeft georganiseerd naar aanleiding van de rellen tijdens oud en nieuw.

De berichtgeving in de media en uitleg van de directeur van ROAT tijdens een raadsbijeenkomst gaven geen antwoord op de vragen die er waren, zegt de SP.

Constructief

De socialisten willen nu van het college van burgemeester en wethouders weten wat ROAT 'tot op heden constructief en structureel heeft gedaan en bereikt in de Bloemenbuurt'.

Ze voegt daaraan toe dat de stichting zelf zegt duurzame oplossingen te bieden voor hardnekkige overlast.

Ook vraagt de SP of ROAT in de Bloemenbuurt gebruik maakt van de zogenoemde ‘keerpuntmethodiek’, een methode waarmee de stichting successen boekt, wie de lokale partners zijn waarmee ze zegt samen te werken en wat de preventieve werkzaamheden zijn in de Bloemenbuurt.

Auto’s

De SP wil dat ze de antwoorden krijgt voordat de gemeenteraad door de politie wordt bijgepraat over het onderzoek naar de rellen.

Tijdens oud en nieuw richtte een groep jongeren veel schade aan in de Bloemenbuurt. Er werden onder meer auto’s in brand gestoken, ruiten ingegooid en bewoners bedreigd.