De Lokale Partij Vlissingen (LPV) wil dat het college van burgemeester en wethouders bemiddelt tussen strandpaviljoen Kon Tiki en de eigenaren van de zes strandhuisjes links en de zes rechts van het paviljoen. 

Kon Tiki wil een nieuw gebouw van twee verdiepingen met acht hotelkamers laten neerzetten op het strand. De gemeente moet daarvoor het bestemmingsplan aanpassen. Donderdag praat de raad over het plan.

Voorschot

De LPV heeft een voorschot genomen op die vergadering met een motie waarin ze het college opdracht geeft in gesprek te gaan met de betrokkenen.

De eigenaren van de strandhuisjes zijn het nu niet eens met het bouwplan. Ze zijn onder meer bang dat zij straks in de schaduw zitten en vrezen dat hun huisjes minder waard worden.

Controleren

Het college moet er volgens de LPV op toezien dat de partijen het eens worden over een ontwerp. Bovendien moet de gemeente 'streng controleren of de exacte locatie en maatvoeringen worden nageleefd'.

Verder wil de LPV dat Kon Tiki uitbreidingen en aanpassingen in de toekomst zoveel mogelijk beperkt. Hierover moeten duidelijke afspraken komen.